touch control problems again

Fri Nov 19, 2010 2:15 pm

well i have both arms free where i can move them by hand(better than it was) filled with fluid and ran it with the fill cap loose to get the air out. when i move the controls over the gauge panel nothing happens. the filter is clean and the tractor works harder when i move them levers but the touch control arms do not move......whats the deal?

Re: touch control problems again

Mon Nov 22, 2010 12:06 am

nobody? :?

Re: touch control problems again

Mon Nov 22, 2010 8:40 am

Did you take the Touch Control apart? I'm not well versed on the TC but I'm guessing that something is amiss inside the TC valves.

Bill

Re: touch control problems again

Wed Dec 01, 2010 4:12 am

Are you talking about a cub, or some other model?---if its a cub, you have control valve problems inside the box, such as bent/broken springs or stuck/worn parts in there. thanks; sonny

Re: touch control problems again

Wed Dec 01, 2010 10:19 am

SONNY wrote:Are you talking about a cub, or some other model?---if its a cub, you have control valve problems inside the box, such as bent/broken springs or stuck/worn parts in there. thanks; sonny

Super A

Re: touch control problems again

Wed Dec 08, 2010 1:57 pm

The Touch Control service manual on Rudi's manual server covers both Cub and Super A/Super C style TCs.

Re: touch control problems again

Wed Feb 09, 2011 4:26 pm

There is an orifice and a relief valve in the unit. If the orifice is missing or the spring in the relief valve the fluid bypasses the piston back to the suction.

Re: touch control problems again

Sun Feb 13, 2011 10:58 pm

I had a SC that had been setting for a while, and it would not work and I just kept playing with it for a day or 2 and it started working just by leaving the fill plug loose, driving the tractor and working the levers, going up and down a hill and one time going down I could here the pump like it was picking up some oil and then a little by little it started working ok, dont know if it had just lost it prime or something was stuck.