185 starting problem.

IH CUB Lo-Boy Series - 154, 184, 185 Forum -- Questions and answers to all of your Lo-Boy related issues.

Moderator: Team Cub

Forum rules
Notice: For sale and wanted posts are not allowed in this forum. Please use our free classifieds or one of our site sponsors for your tractor and parts needs.
BNG54
Posts: 4
Joined: Fri May 19, 2017 11:50 am
Zip Code: 55795

185 starting problem.

Postby BNG54 » Fri May 19, 2017 12:09 pm

When I turn the key nothing hapoens. The amp guage needle moves a little. Sometimes everything works like it should and it starts right up. I am thinking loose connection, bad ground, dirty contacts or what else. The battery is charged, I cleaned and tightened the terminals, I replaced the solenoid, removed checked and cleaned the ignition switch and the plug. I don't know what to look for next. Any ideas?

staninlowerAL
5+ Years
5+ Years
Posts: 2606
Joined: Fri Oct 29, 2010 11:34 pm
Zip Code: 36558
Tractors Owned: Cubs: (3)'49's, (1)'52, (1)'57 IH Cub LoBoy w/FH, (1)'72 154 Number Series Loboy, '76 Longstripe w/FH, Mowers: C-22, Bush Hog 412, Pennington 59, Woods RM42CF, Woods 42, assorted FCub plows, planters, discs, etc. OTHERS: '49 AC B & Ind. Sickle mower, '61 AC D12 Ser 2, '52 8N, '56 Ferguson 35 Deluxe, '53 MM BG (offset), (2) '49 Avery V's, '56 JD 420C, with Blade and fire plow, '85 JD 850 (Yanmar) w/72" belly mower, '76 Yanmar 1500, Sears Surburban's, MTD's, Jeeps & other misc. "treasures"
Location: AL (Southwest)

Re: 185 starting problem.

Postby staninlowerAL » Fri May 19, 2017 2:55 pm

Check for the battery grounded to a point on the frame rather than the sheet metal.

BNG54
Posts: 4
Joined: Fri May 19, 2017 11:50 am
Zip Code: 55795

Re: 185 starting problem.

Postby BNG54 » Fri May 19, 2017 4:42 pm

I have a good ground for the battery, directly to the frame cleaned to bare metal. I removed the starter/generator thinking that a brush may sticking. No problem there. I found 2 broken wires, repaired them, it started up, amp guage showed discharge. Shut it off, tried to start again, nothing.

BNG54
Posts: 4
Joined: Fri May 19, 2017 11:50 am
Zip Code: 55795

Re: 185 starting problem.

Postby BNG54 » Fri May 19, 2017 6:48 pm

I have a good ground for the battery, directly to the frame cleaned to bare metal. I removed the starter/generator thinking that a brush may sticking. No problem there. I found 2 broken wires, repaired them, it started up, amp guage showed discharge. Shut it off, tried to start again, nothing.

BNG54
Posts: 4
Joined: Fri May 19, 2017 11:50 am
Zip Code: 55795

Re: 185 starting problem.

Postby BNG54 » Fri May 19, 2017 6:49 pm

I found the problem. A sticking neutral safety switch. WD 40 fixed it.


  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Lo-Boy Series - 154, 184, 185”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests