IH cub 184 not running when warm

IH CUB Lo-Boy Series - 154, 184, 185 Forum -- Questions and answers to all of your Lo-Boy related issues.

Moderator: Team Cub

Forum rules
Notice: For sale and wanted posts are not allowed in this forum. Please use our free classifieds or one of our site sponsors for your tractor and parts needs.
Tsg
Posts: 2
Joined: Sat Aug 04, 2018 1:20 pm
Zip Code: 43402

IH cub 184 not running when warm

Postby Tsg » Sat Aug 04, 2018 1:32 pm

My cub will start fine. Just installed new carburetor, plugs, wires, electronic ignition and coil last fall. Used it to plow snow in winter and it ran fine. Started the other day no problem but after 15 to 20 min it will only idle throttle linkage working ok, linkage is moving to carburetor. Wondering if anyone was experienced a similar issue and what I should look at next.

Eugene
Team Cub Mentor
Team Cub Mentor
Posts: 17697
Joined: Fri Jul 02, 2004 9:52 pm
Zip Code: 65051
Circle of Safety: Y
Location: Mo. Linn

Re: IH cub 184 not running when warm

Postby Eugene » Sat Aug 04, 2018 3:19 pm

Welcome.

Typically a faulty ignition coil.

Several discussions on engines not running after 15 or 20 minutes operation. Use the search function, top right of this page.

One more post and you can use the free, on line, manuals, top left of this page under Quick Links.
I have an excuse. CRS.

Tsg
Posts: 2
Joined: Sat Aug 04, 2018 1:20 pm
Zip Code: 43402

Re: IH cub 184 not running when warm

Postby Tsg » Sat Aug 04, 2018 7:04 pm

Changed coil. Same result. 15 minutes and no power

staninlowerAL
5+ Years
5+ Years
Posts: 3741
Joined: Fri Oct 29, 2010 11:34 pm
Zip Code: 36558
Tractors Owned: Cubs: (3)'49's, (1)'52, (1)'57 IH Cub LoBoy w/FH, (1)'72 154 Number Series Loboy, '76 Longstripe w/FH, Mowers: C-22, Bush Hog 412, Pennington 59, Woods RM42CF, Woods 42, assorted FCub plows, planters, discs, etc. OTHERS: '49 AC B & Ind. Sickle mower, '61 AC D12 Ser 2, '52 8N, '56 Ferguson 35 Deluxe, '53 MM BG (offset), (2) '49 Avery V's, '51 JD M (regular), '56 JD 420C, with Blade and fire plow, '85 JD 850 (Yanmar) w/72" belly mower, '76 Yanmar 1500, Sears Surburban's, MTD's, Jeeps & other misc. "treasures"
Circle of Safety: Y
Location: AL (Southwest)

Re: IH cub 184 not running when warm

Postby staninlowerAL » Sat Aug 04, 2018 7:21 pm

Next step, I would check the valve lash settings. Should be .015 for all. If that does not help, if you have the parts, change back to points ignition and see if it makes any difference.


  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Lo-Boy Series - 154, 184, 185”

Who is online

Users browsing this forum: ddlebail, outdoors4evr and 1 guest