Pain in the @ss

Farmall Cub Forum -- Questions and answers to all of your Cub related issues.

Moderator: Team Cub

Forum rules
Notice: For sale and wanted posts are not allowed in this forum. Please use our free classifieds or one of our site sponsors for your tractor and parts needs.

Pain in the @ss

Postby Eric » Sun Dec 28, 2003 8:50 pm

After putting my '49 cub back together after the rebuild the damn thing wouldn't start. No matter how many times I played with the wires and the distributor it still wouldn't fire up. The only thing I'm getting is a few hits after spraying some starting fluid. It has fresh gas and spark. What did I do wrong, someone please help. I gotta get her ready for snow plowing.
Thanks,
-Eric :x
Eric
10+ Years
10+ Years
 
Posts: 53
Joined: Sun Dec 21, 2003 9:18 pm
Location: Farmington, CT

Postby Bigdog » Sun Dec 28, 2003 9:02 pm

Go to the home page of this site and read thru H.L. Chauvin's notes on what to do when the tractor won't start. You need to check for the presence of fuel, spark, compression and proper timing. You need these things for the engine to run. If you just rebuilt the engine, compression should be there. You say you have spark. So it should be either fuel delivery or timing. Patience and logical elimination of problems is the solution here. Timing and proper plug wire location would be high on my list of suspicions
Bigdog
If you can't fix it with a hammer, you've got an electrical problem.

My wife says I don't listen to her. - - - - - - - - Or something like that!

http://www.cubtug.com
User avatar
Bigdog
Team Cub
Team Cub
 
Posts: 23820
Joined: Sun Feb 02, 2003 12:50 pm
Location: OH, Stoutsville
Zip Code: 43154
Circle of Safety Award
Circle of Safety: Y


Return to Farmall Cub

Who is online

Users browsing this forum: havoc1482, John *.?-!.* cub owner, waterboychuck and 7 guests