International 184 lo-boy won't start

IH CUB LoBoy Series - 154, 184, 185 Forum -- Questions and answers to all of your LoBoy related issues.

Moderator: Team Cub

Forum rules
Notice: For sale and wanted posts are not allowed in this forum. Please use our free classifieds or one of our site sponsors for your tractor and parts needs.

International 184 lo-boy won't start

Postby ricklane » Tue Feb 28, 2006 10:47 pm

I just bought an International 184 lo-boy yesterday and had a friend pick it up last night. When I got home last night, it started right up. This morning when I went out to play with it, it started right up. I mowed for awhile and then parked it to inspect the engine. Then it wouldn't start. After several attempts, it started as if nothing was wrong. Now I cant get it started at all. The oil light comes on when the key is in the on position, but when the key is turned to the start position, nothing happens. No click, no turn over, no sound whatsoever. I know the battery has a good charge, I just wonder if the starter is getting any juice. I'm off tomorrow and all I wanted to do is go out and play with my new toy. Any suggestions?
ricklane
5+ Years
5+ Years
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 26, 2006 11:33 pm
Location: Franklin, TN

Postby George Willer » Tue Feb 28, 2006 10:54 pm

If you're comfortable doing so, bypass the switch. Do it carefully so you don't keep the solenoid energized.
George Willer
http://gwill.net

The most affectionate creature in the world is a wet dog. Ambrose Bierce
User avatar
George Willer
Cub Pro
Cub Pro
 
Posts: 7011
Joined: Sun Feb 02, 2003 9:36 pm
Location: OHIO, Fremont
Zip Code: 43420
Circle of Safety Award
Circle of Safety: Y

Postby beaconlight » Tue Feb 28, 2006 11:38 pm

Make sure all your connections are clean and tight. I put a little grease on all of mine to prevent oxidation. some will tell you not to. It worked for my father, his father and his father. That's 4 generations. Why are you so sure the battery is good? I shot troubles most of my working career and the best thing I learned was take nothing for granted. Check it yourself. First thing i would do is try to wiggle the connections at the battery. If they wiggle they are loose. Next I would wiggle at the starter then at the distributer and coil.
this is a good start. Do you know how to use a volt meter or a pig tail light to test for opens? If not let us know and some one on at the time will lead you through it.

Bill
Bill

"Life's tough.It's even tougher if you're stupid."
- John Wayne

" We hang petty thieves and appoint the great ones to public office."
- Aesop
User avatar
beaconlight
Cub Pro
Cub Pro
 
Posts: 7701
Joined: Thu Aug 19, 2004 2:31 pm
Location: NY Staten Island & Franklin
Zip Code: 10314

Postby Eugene » Tue Feb 28, 2006 11:45 pm

Couple of simple things to try. From my one experience working on a 154.

Check to see that the PTO switch is in the off position. There is a start safety switch someplace on the tractor. The 154 has the start safety switch under the frame about where the heel of your left foot would be.

Put everything in neutral, PTO, transmission.

The wiring diagram shows three switches that must function properly for the ignition switch to activate the solenoid. I don't believe all tractors had all three switches.

Eugene
Eugene
Team Cub Mentor
Team Cub Mentor
 
Posts: 12502
Joined: Fri Jul 02, 2004 9:52 pm
Location: Mo. Linn
Zip Code: 65051
Circle of Safety Award
Circle of Safety: Y


Return to LoBoy Series - 154, 184, 185

Who is online

Users browsing this forum: Keith Seymore and 7 guests