IH 154 Cub Lo-Boy ignition problem?

IH CUB LoBoy Series - 154, 184, 185 Forum -- Questions and answers to all of your LoBoy related issues.

Moderator: Team Cub

Forum rules
Notice: For sale and wanted posts are not allowed in this forum. Please use our free classifieds or one of our site sponsors for your tractor and parts needs.
John in Ct
10+ Years
10+ Years
Cub Star
Cub Star
Posts: 73
Joined: Wed Apr 27, 2005 5:43 pm

IH 154 Cub Lo-Boy ignition problem?

Postby John in Ct » Sun May 07, 2006 9:25 pm

In the process of working on the carb :twisted: ( another long story), my 154 Cub lo-Boy stopped running :( . I have poor/intermintant/sometimes no spark at the points. I have power to the distributor. Do the :?: points need dressing, new coil or condensor? Thanks!!

User avatar
Lurker Carl
Team Cub Mentor
Team Cub Mentor
501 Club
501 Club
Posts: 3955
Joined: Mon Feb 03, 2003 9:54 am
Zip Code: 16685
Circle of Safety: Y
Location: PA, Todd

Postby Lurker Carl » Sun May 07, 2006 9:32 pm

Try cleaning the points and resetting the gap. That's the logical first step.
"Chance favors the prepared mind."
- Louis Pasteur

"In character, in manners, in style, in all things, the supreme excellence is simplicity."
- Henry Wadsworth Longfellow

User avatar
Bigdog
Cub Pro
Cub Pro
501 Club
501 Club
Posts: 24066
Joined: Sun Feb 02, 2003 12:50 pm
Zip Code: 43113
Circle of Safety: Y
Location: OH, Circleville

Postby Bigdog » Sun May 07, 2006 9:33 pm

The points, rotor and condensor are a good place to start. Also check all connections and consider replacing the distributor cap as well. But I'd guess the points are the most likely culprit.
Bigdog
If you can't fix it with a hammer, you've got an electrical problem.

My wife says I don't listen to her. - - - - - - - - Or something like that!

Image

http://www.cubtug.com


Return to “LoBoy Series - 154, 184, 185”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests